kerstbingo reserveren
BingositeJackpotIn het spelType Jackpot

Ben jij aangemeld op een Bingo website? Denk aan bijvoorbeeld TrendieBingo, ShinyBingo en BingoCams. Dan wil je vast weten hoe je meer geld kunt winnen, bijvoorbeeld middels een jackpot. Speciale jackpots zijn bijvoorbeeld de Kamer jackpots. Deze heb je vaak in de online bingo en het te winnen bedrag van deze jackpot kan flink oplopen. Wat is het precies voor een jackpot en hoe kun je deze winnen?

Online bingo

Online bingo is een vorm van bingo die je gemakkelijk kunt spelen met je computer, tablet of mobiele telefoon. Je kunt je hier meestal gratis voor aanmelden en je krijgt zelfs wat speelgeld om mee te spelen. Ook kun je geld storten. Tijdens een bingospel maak je kans op mooie geldprijzen. Er zijn namelijk altijd verschillende jackpots te winnen. Zoals de kamer jackpot.

Wat is een kamer jackpot?

Een kamer jackpot is een vorm van een jackpot die in iedere kamer een ander bedrag hebt. De jackpot kan dus alleen maar in die speelkamer vallen. Het bedrag van de kamer jackpot loopt constant op en kan behoorlijke bedragen krijgen. Soms wel duizenden euro’s.

Hoe kun je een kamer jackpot winnen?

Op iedere online bingowebsite, zoals TrendieBingo, ShinyBingo en BingoCams gelden vaak ongeveer dezelfde regels om in aanmerking te kunnen komen. Bijvoorbeeld:

  • In een kamer met 90 ballen bingo: binnen 40 ballen een binogkaart vol
  • In een kamer met 75 ballen bingo: binnen 48 ballen een bingokaart vol
  • Je moet in de afgelopen drie maanden tenminste één storting hebben gedaan

Het kan zijn dat er voor een specifieke bingokamer nog andere, aanvullende regels bestaan, maar de uitleg ervan zal je dan altijd vinden op de website zelf. Het kan ook handig zijn om de spelregels voor de zekerheid te lezen.

Waarom moet je geld hebben gestort?

Wanneer je alleen speelt met het gratis speeltegoed dat je krijgt aangeboden en zelf geen geld stort, kun je geen kans maken op de kamer jackpot. Dit komt omdat de website alleen een jackpot kan aanbieden wanneer er ook genoeg mensen zijn die geld storten op hun account. Wil je liever niet te veel geld storten? Geen nood, zelfs een storting van een paar euro is al voldoende om kans te maken op de mooie prijs.

Kun je meerdere jackpots in één keer winnen?

Het is niet mogelijk om in één bingospel meerdere jackpots in één keer te winnen. Behalve de kamer jackpot heb je ook vaak de progressieve jackpot. Dit is ook wel de hoofdjackpot. Wanneer je deze jackpot wint, kun je de kamer jackpot niet meer winnen. Doorgaans is de progressieve jackpot een heel stuk hoger dan de kamer jackpot.

Hoe veel geld kun je winnen?

In elke kamer staat heel duidelijk aangegeven wat de jackpot is van de kamer. Je weet zo precies wat de prijs is die je kunt winnen als je bingo haalt binnen een bepaald aantal getrokken ballen. Het bedrag van de kamer jackpot zal alsmaar oplopen, tot er iemand is die de prijs wint. De jackpot kan oplopen tot wel duizenden euro’s.