Selecteer de gewenste kleur voor de bingokaart


B I N G O
     
     
     

Gemaakt op Bingodeal.net

B I N G O
     
     
     

Gemaakt op Bingodeal.net

B I N G O
     
     
     

Gemaakt op Bingodeal.net

B I N G O
     
     
     

Gemaakt op Bingodeal.net


Bingokaarten printen? Dat kan op www.Bingodeal.net!


De 20 ballen bingokaart is ontwikkeld voor educatieve doeleinden. Wij bevelen bij deze variant twee varianten aan. De meest gebruikte variant is om bingo te gebruiken om spelende wijs te kunnen rekenen. De andere variant is het bingo spelen aan de hand van een zogenoemd ‘bingoverhaal’.

Rekenbingo

Bij rekenbingo kan je zelf een invulling geven aan de sommen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om plus-, min-, tafel- of deelsommen te gebruiken.

Voorbereiden op de rekenbingo

Wanneer je er voor kiest raden we aan om in willekeurige volgorde de nummers 1 tot en met 20 neer te zetten. En om hier vervolgens sommen voor te maken. Een voorbeeld hoe je voorbereiding er uit kan zien:

 1. 14: 9 + 5
 2. 5: 2 + 3
 3. 8: 1 + 7

Tafelbingo

Wanneer je kiest voor tafelsommen dan moet je er rekening mee houden dat je ook gewone sommen voor de bingo moet gebruiken. Dit heeft er mee te maken dat niet alle nummers in de tafels van 1 tot en met 10 terug zullen komen.
Welke nummers komen niet terug met tafelbingo?

 • 11
 • 13
 • 17
 • 19

Bingoverhaal

Wanneer je bingo speelt in een bingoverhaal dat is het de bedoeling dat je een verhaal vertelt waarin willekeurig de nummers 1 tot en met 20 terug komen. Dit vergt echter wel meer tijd als de rekenbingo, maar zal door de kinderen normaliter als leuker worden ervaren. Even zou je het bingoverhaal zelfs op een jarige leerling toe kunnen passen (henk is vandaag eindelijk jarig, hij werd vandaag eindelijk … jaar. En om dat te vieren mocht hij op school trakteren en kreeg iedereen 1 …)

20-ballen-bingokaarten-van-bingokoning

De 20 ballen bingokaart is opgebouwd uit 3 rijen en kolommen. Op de eerste rij zijn cijfers tussen 1 en 7 terug te vinden. De tweede rij zijn de cijfers 8 tot en met 14 terug te vinden en de laatste rij zijn voorzien van nummers vanaf 15 tot en met 20.

Onze bingokaarten tot en met het getal 20

Ons script genereert op willekeurige wijze nieuwe nummers. Tevens controleren wij de uitkomst per bingokaart op uniekheid, er komen dus geen twee dezelfde cijfers op een kaart voor. De kans dat je exact dezelfde bingokaart tweemaal afdrukt is dus klein.

Cijfers per rij

 1. 1-7
 2. 8-14
 3. 15-20
opzet van een 20 ballen bingokaart

Wanneer je de bingokaarten in kleur of grijstinten wilt afdrukken dan moet je er rekening mee houden dat je een aantal instellingen van je printer juist moet instellen. Hiervoor moet je de volgende dingen controleren alvorens je de bingokaarten gaat afdrukken.

 • Achtergrondkleuren: De bingokaart zijn mede vormgegeven door achtergrondkleuren. Dit is een functie die normaliter uit staat wat het afdrukken van website betreft. Zorg ervoor dat deze aanstaat om de bingokaarten juist af te drukken.
 • Kleur of zwart-wit: Wanneer je een bingokaart in kleur af wilt drukken dan dien je dit aan te geven. Sommige printers staan namelijk standaard in zwart-wit of grijstinten stand met de afdrukinstellingen.
 • Papierformaat en afdrukstand: De bingokaarten zijn zo verschaald in de printlayout dat deze kunnen worden uitgeprint op een A4 welke in staande stand staat.